Спорт

ЗДРАВЉЕ ВАЖНИЈЕ ОД ТАКМИЧЕЊА

Сва спортска такмичења, тренинзи и све остале активности, у складу са одлукама надлежних органа, прекинути су протекле седмице.

Према информацијама из дервентских спортских колектива ове одлуке се у потпуности поштују, јер здравље је најпрече. Иако је ријеч о најмлађем и најздарвијем дијелу друштва, сви су одлучили да не ризикују и да прекину са свим активностима.

– Посљедњи тренинг пред одлуку да престанемо са радом имали смо у прошли четвртак. Тада се говорило да ће бити одиграна утакмица другог кола, али без публике. Већ сутрадан, у петак, Рукометни савез је донио одлуку о прекиду свих такмичења, тако да сми и ми распустили све селекције – рекао је тренер дервентских рукометаша Милорад Бјелошевић.

Одлуком директора такмичења Одбојкашког савеза Републике Српске сва такмичења у организацији савеза се привремено прекидају док је на снази одлука Владе РС о престанку рада основних и средњих школа и забрани јавних окупљања.

Из Одбојкашког клуба „Дервента“ упућен је апел члановима да се придржавају препоручених превентивних мјера првенствено у циљу заштите личног здравља, уз препоруку да индивидуално одржавају кондициони ниво, а о наставку рада ће бити благовремено обавијештени.

Из Одбојкашког савеза навели су да се наставак такмичења планира за први викенд у априлу или први викенд након престанка забрана.

Рад је обуставио и Теквондо клуб „Дервента“, а осим што су престали тренинзи одложена су и сва такмичења на којима су чланови овог клуба требали да наступе.

– Одложено је првенство Републике Српске за све категорије 14. марта у Зворнику, првенство Србије за све категорије 23. марта у Београду на којем су требало да наступе наши чланови, као и првенство БиХ у свим категоријама, које је требало да се одржи истог дана кад и првенство Србије. Одложена су и два турнира – рекао је Горан Теофиловић из овог клуба напомињући да су то, уз неке Г1 турнире, била и квалификациона такмичења за састав репрезентација БиХ и Србије, те да су неизвијесна и првенства Балкана и Европе.

Посљедњи тренинг, пред престанак рада, сениорска екипа „Текстилца“ имала је у суботу ујутро, а рад млађих селекција обустављен је нешто раније. Одлуку о одлагању сљедећег првенственог кола Фудбалски савез Републике Српске донио је 12. марта, када су донесене и одлуке о обустављању такмичења млађих селекција и у футсалу.

– Сви клубови су престали са тренинзима до краја марта, а ми смо посљедњи тренинг имали у суботу. Пауза ће сигурно негативно утицати на играче, али тако је свим клубовима, јер је здравље најважније. Играчи су добили индивидуални план рада према којем ће радити док ова ситуација не прође – рекао је тренер „Текстилца“ Чедомир Ћулум,

Протеклог викенда, утакмицама 14. кола, требало је да почне и прољетни дио првенства у Подручној фудбалској лиги Добој. „Борац“ из Осиње има озбиљне амбиције у овом првенству, али ће све морати да сачека да опасност по здравље прође.

Кошаркашки клуб „Дервента“, који је уписивао нове чланове, такође је престао са свим активностима. Отказани су сви тренинзи и такмичења док траје опасност од заразе.

Са радом су престале и све школе спорта, као и  фитнес центри, теретане и слични објекти.

Спортски центар затворен

Од уторка, 17. марта на снази је Наредба начелника општине о забрани рада јавних установа, међу којима је и Спортски центар. Тако сви капацитети ове установе тренутно мирују и спортисти и ученици не могу да их користе.

Школска такмичења

Упоредо са обустављањем наставе у основним и средњим школама, односно обустављањем васпитно образовног процеса, обустављена су и сва школска такмичења. То значи да, за сада, нема ни спортских такмичења ученика основних и средњих школа.

Related posts

ГЕНЕРАЛНА ПРОБА „ТЕКСТИЛЦА“ ПРОТИВ „БОРЦА“

admin

Стартује празник малог фудбала

Derventski List

Кошаркаши у суботу дочекују бањалучког ривала

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još