ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Зимска служба у приправности

С обзиром да је зима закуцала на врата, предузећа која ће ове сезоне бринути за проходност и безбједност градских улица и локалних путева у зимским условима, у приправности су и спремна да приону на посао.

Истакли су то у „Комуналцу“ којем је повјерено зимско одржавање путева на подручју града и у „БС Инжињерингу“ који ће се са снијегом и ледом борити на локалним путевима.

Из Одјељења за стамбено – комуналне послове казали су да је потписан уговор о одржавању локалних путева у зимским условима са предузећем „БС Инжењеринг“ од новембра ове до марта идуће године, док ће послове зимске службе на градским улицама до краја 2021. године обављати „Комуналац“.

– За 2022. годину расписан је позив за одабир извођача који ће у зимским условима одржавати градске улице – казала је Јефимија Шербић, овлашћено лице у овом одјељењу.

У „Комуналцу“ истичу да ову зимску сезону дочекују још спремнији него раније.

– Набавили смо нову механизацију, односно ралицу и машину за чишћење тротара, а допунили смо и залихе ризле и соли, како би могли да вријеме да реагујемо у случају снијега и ниских температура. Очекујем да ћемо успјети машински очистити 90 одсто тротоара на подручју града – казали су у „Комуналцу“.

Из „БС Инжињеринга“ такође истичу да су спремни да реагују,

– Чекамо снијег и одобрење надзорног органа, а камиони су спремни као и сва пропратна механизација. Такође, обезбјеђена је и потребна количина посипног материјала – наглашавају из ове фирме.

Зимска служба у приправности је од средине новембра до средине марта.

Посипни материјал

Како су у „Комуналцу“ истакли, за зимску службу имају на располагању 110 тона ризле и 12 тона соли, док су из „БС Инжењеринга“ казали да за одржавање путева у руралним дијеловима града на залихама имају 20 тона соли и 200 кубика посипног материјала.

Related posts

Брчаци одбранили титулу, славила и екипа Добој/Шипово

admin

ДОДИК РЕИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА СНСД-А

admin

У згради Дома здравља
од сада и Фонд здравства

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još