ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Зимска служба у приправности

Зимско одржавање путева је спремно, истичу у предузећима задуженим за бригу о путевима на подручју општине током зиме, додајући да су машине у приправности и чим за то буде потребе, изаћи ће на терен.

У Одјељењу за стамбено – комуналне послове појаснили су да је изабран извођач за безбиједну путну комуникацију и проходност у зимским условима на локалним путевима у периоду од 15. новембра до 15. марта.

– Извођач за градски дио општине је задужен за одржавање путева до 1. јануара 2021. године, а за дан – два биће завршена и тендерска процедура за период од 1. јануара – казала је начелница одјељења Јефимија Шербић.

Снијег и лед спремно дочекује „Комуналац“, који је као и ранијих година, задужен за чишћење и одржвање градских улица током зиме.

– Ми смо за зимско одржавање били спремни још раније, када је и предвиђен почетак сезоне зимског одржавања, односно од 15. новембра. Покушавамо да у складу са финансијским могућностима набавимо још једну машину за ову сезону, а ако не успијемо, то ћемо засигурно да одрадимо за сљедећу зиму – рекао је директор овог предузећа Денис Пијетловић.

Зимско одржавање проходности путева у руралном дијелу општине повјерено је дервентској фирми „БС Инжињеринг“, гдје истичу да су припремили довољне количине абразивних средстава и соли за одржавање путних праваца.

– Сада нам предстоји да пратимо метеоролошке прилике. Према потписаном уговору, путеве ћемо да чистимо по налогу надзорних органа, а приоритетни путни правци су Модран – Осиња, Улица Цара Душана – Календеровци – Дријен, Дебела обала – Мишића обала – Малица, путни правац на релацији Велика Сочаница – Мала Сочаница, те Провалија – Црнча и Беглуци – Костреш  – рекао је власник „БС Инжињеринга“ Бранко Ђураш.

Зимска опрема

Са почетком зимске сезоне, од 15. новембра, за све учеснике у саобраћају обавезна је употреба зимске опреме, а која важи до 15. априла.

Related posts

Дуже од вијека из кошница „беру“ еликсир здравља

admin

Степеницама лакше до рибарске стазе

admin

„Амика“ прославила 20 година
успјешног пословања

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još