Друштво

ЗИМСКИ РАСПУСТ ОД ПОНЕДЈЕЉКА

Зимски распуст у свим школама у Републици Српској почиње у понедјељак, 31. децембра, а завршава се у петак, 18. јануара 2019. године, док ће настава у другом полугодишту почети у понедјељак, 21. јануара, саопштено је из Министарства просвјете и културе РС.

– Прољећни распуст траје од понедјељка, 22. априла до петка, 26. априла, 2019. године. У основним школама, настава у школској 2018/2019. години завршава се најкасније у петак, 21. јуна, а за ученике завршног разреда основне школе најкасније у петак, 7. јуна 2019. године – наводи се у саопштењу.

У средњим школама настава у школској 2018/2019. години завршава се 14. јуна, осим за ученике завршних разреда којима ће настава бити окончана 17. маја, док ученици умјетничких школа наставу завршавају 7. јуна, осим матураната којима се настава завршава 24. маја.

Министарка просвјете и културе РС Наталија Тривић честитала је завршетак наставе у првом полугодишту школске 2018/2019. године у школама у Српској, те поручила да ће Министарство радити на стварању бољих услова рада у школама и на реформским процесима чији резултат мора бити образовање кадра за потребе привреде.

 

Related posts

ДЕТЛОВЧАНИ УРЕДИЛИ ПРОСТОР ОКО ВОДОВОДА

admin

ТРИВИЋ: НЕЋЕ БИТИ ТЕСТИРАЊА УЧЕНИКА

admin

Ускоро реновирање школских тоалета

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još