Култура

„Злоће, злице и прзнице“
пробудиле новогодишњи дух

Необичном и веселом представом под називом „Злоће, злице и прзнице“ која носи новогодишњи дух, полазници групе старијих основаца Драмског студија који дјелује у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“, представили су се вечерас премијерно у Дому ХКД „Напредак“ изазвавши громогласан смијех и аплаузе многобројне публике.

Ова поучна бајка утемељена је на ауторском тексту идејног творца студија Синише Тешановића, а по први пут заједно са основцима пред публику су стали и одрасли чланови Драмског студија.

– Хтјели смо да направимо један каламбур гдје би злоће, које су привидно злоће, покушавале да украду Дједа Мраза и самим тим и свој дјеци да отму Божић. Оно што је занимљиво јесте да по први пут у представи основаца учествују и двоје полазника из групе одраслих, Сања Јефтић као Бака Мразица и ја у улози Дједа Мраза. Такво нешто нам је план и за убудуће – објаснио је Тешановић истакавши и да је карактеристично да вечерашњу поставу чини шест нових полазника којима је ово прво представљање пред публиком.

Једна од њих је десетогодишња Милица Савић.

– Основе глуме учим од недавно, а највише сам се одлучила за глуму јер ми се свиђају представе и жељела сам себе да видим у једној од њих – рекла је Милица, а премијеран наступ имао је и дванаестогодишњи Данијел Долић.

– Екипа је добра и имам другаре који су и у старијим групама – рекао је Данијел додавши да ће засигурно наставити да буде дио студија.

Драмски студио који дјелује под окриљем Народне библиотеке, осим сутрашње премијере драмолете „Басна из мог дворишта 2“, планира још једну представу у уторак, која ће бити 25. у току ове године, а којом ће завршити 2022. годину која је била и више него успјешна. Ове године имали су девет премијерних извођења представа укључујући и колажне, а запажени наступи и цјелокупан труд донијели су овом студију и три награде.

Related posts

Духовна поезија и музика
нити утакане у православље

Derventski List

ФИЛМСКЕ НОТЕ УЉЕПШАЛЕ ВЕЧЕ

admin

„Мој рат“ сага о вјечној
борби добра и зла

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još