Друштво

Знање и енергија усмјерени у студије медицине

Студије медицине моја су жеља још од малих ногу, а гимназија ми је помогла да проширим знање из области природних наука, нарочито из физике.

Казала је то Моника Кузмановић, ученик генерације Средњошколског центра „Михајло Пупин“, која је ову титулу понијела са највишим бројем бодова у историји школе.

Кузмановићева је казала да јој испуњавање школских обавеза, уз добре радне навике, није представљало проблем.

– Најважније ми је било да се прилагодим новом темпу рада и убрзо сам стекла радне навике и одмах потом  и професори су открили моја интересовања за природне науке – казала је Кузмановићева која је 2019. године, пролазећи нивое у такмичењу из физике, стигла до Олимпијаде у Солуну.

Ова изузетна ученица истакла се и у знању из математике, те је у два наврата регионалну смотру знања завршила на другом мјесту. Истакла је и да је никада није водила жеља за побједом и резултатима колико знатижеља да научи нешто ново и амбиција да што више напредује.

Захваљујући доброј организацији, пред школских обавеза, вријеме је проналазила и за спорт.

– Одбојку сам тренирала донедавно и овај спорт је један важан сегмент мог живота и развоја, јер поред тога што ми је омогућила да изградим самопоуздање, била ми је и психички одмор од свакодневних школских обавеза и припрема за такмичења – објаснила је Кузмановићева додавши да ће јој у најљепшем сјећању из школских дана  остати секција енглеског језика.

Планове за будућност одавно је скројила и самоувјерено корача ка студијима медицине.

Related posts

Дијелови града
сутра без струје

Derventski List

Центар „Будућност“ обиљежио
Свјетски дан ријетких болести

Derventski List

Муслимани прослављају први дан Курбан Бајрама

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još