Друштво

Ивана Симић и Дајана
Дујаковић у „Ритму Европе“

Ивана Симић и Дајана Дујаковић представљаће Дервенту на плесно – музичком такмичењу „Ритам Европе“, одлучио је жири на данашњој аудицији у Центру за културу.

Њима ће се на такмичењу, које окупља младе пјевачке и плесне таленте из свих дијелова Републике Српске, придружити и плесачи који ће накнадно бити изабрани на основу видео – записа, јер неки од кандидата данас нису могли присуствовати аудицији.

Лазар Веселиновић из тима организације „Рима Европе“ рекао је да за изабране кандидате слиједе припреме за такмичење.

– У Републици Српској имамо 20 градова и општина учесника „Ритам Европе“, а до сада смо имали осам аудиција, а након Дервенте, слиједи још 11 аудиција. Одабрана дјеца на аудицији ће наставити припреме у Градишци са вршњацима из других градова и општина – рекао је Веселиновић посјетивши да учесници добијају пјесме и земље које ће представљати, а побједник осваја путовање у ту земљу.

Од је нагласио да учешће у „Ритму Европе“ доноси и туристичке добробити за сваки град и општину учесника.

-Подршку пројекту је пружио и град Дервента, а имаћемо активности снимања промотивних туристичких локација у граду који ће се користити у нашем програму у неком дијелу разгледница, што ће комплетирати нашу активност када је у питању овој град – рекао је Веселиновић.


Related posts

Музичка школа отвара врата за нове ученике

admin

Освештање обновљеног
храма 13. августа

Derventski List

ВЛАДИКА ФОТИЈЕ ОБИШАО ХРАМ У ИЗГРАДЊИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još