ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Игор све ближе
скупом лијеку

Борба за живот Бранке Тривић и њеног десетогодишњег сина Игора допрла је до срца великог броја суграђана и хуманиста са свих меридијана који су заједничким снагама прикупили дио новца потребног за почетак лијечења овог храброг дјечака.

Бранка, мајка двојице дјечака, болује од карцинома лимфних чворова и њена борба траје од 2017. године. Бранки се недавно болест вратила у још агресивнијем облику и тренутно је на лијечењу у Универзитетском – клиничком центру у Бањалуци на одјелу хематологије. Њен син Игор је рођен 2013. године, а 2021. године му је потврђена дијагноза тешке мишићне дистрофије, облика који је толико риједак да у бившој Југославији има свега пет или шест обољелих. Игор је тренутно још увијек покретан, али уз помоћ друге особе. Препорука љекара је набавка лијека „Трансларна“ из иностранства који може зауставити болест у тренутном стању. Најважније је да овај лијек има ефекат уколико га пацијент прими док још може да хода.

Акцију за помоћ овој породици из Горњих Церана покренуло је Коло српских сестара „Царица Милица“, а одјек који је изазвала вриједан је сваке похвале. Хуманисти су се убрзо сами почели организовати, па су дио ове акције постале школе, удружења, угоститељски објекти, трговине и бројни други.

Предсједница Кола српских сестара Ђурђа Додиг – Пијетловић каже да донације пристижу сваког дана и увећавају цифру неопходну за лијечење Бранке и њеног сина Игора.

– До саме вечери Светосавског бала прикупљено је 39.680 марака, а сваког дана пристижу нове уплате. Захваљујући до сада прикупљеном износу могу се обезбиједити дозе лијека које су довољне за шест седмица. Још једном молим да се новац уплаћује искључиво на жиро – рачун Кола српских сестара у Дервенти, јер ћемо на тај начин задржати транспарентност – истакла је Додиг – Пијетловићева додавши да су се бројни суграђани самоиницијативно организовали и придружили акцији.

– Највише смо одушевљени гестовима људи који самоиницијативно организују разне облике прикупљања помоћи, без иницијативе кола. Тренутно мислим да имамо око десет мјеста на којима се налазе кутије за прикупљање новца. У ресторану „Ловац“ одржано је хуманитарно вече са музиком уживо. Ниједна манифестација и ниједан облик прикупљања помоћи није мање битан, нити мање значајан – казала је предсједница кола подсјећајући да се акција наставља и да су планиране још бројне активности.

– Крајем мјесеца, тачније 25. фебруара, планиран је хуманитарни концерт у Осињи на којем је учешће најавило доста извођача. Познавајући тај крај очекујемо велику подршку  – казала је Додиг – Пијетловићева наглашавајући да је породици Тривић и даље потребна велика подршка.

– Тој породици ће требати јако пуно средстава, борба је и даље пред њима, а можда им је сада за нијансу лакше, јер су постали свјесни колико је људи уз њих – казала је предсједница Кола српских сестара.

У акцију помоћи породици Тривић укључио се и свештеник Љубиша Новић позивајући суграђане путем свог „фејсбук“ профила да буду дио ове хумане акције.

– Са Бранкиним супругом Гораном сам одрастао и то су моје комшије. Горан иде три пута дневно у Бањалуку, гдје му се супруга поново лијечи, стање је критично и потребна им је помоћ, а уз то њихов син Игор болује од агресивне болести. Постоји терапија у иностранству, али је изузетно скупа – рекао је Новић.

Глава породице, Горан Тривић, приликом Светосавског бала, захвалио је свима који су на било који начин одлучили да помогну.

Уплате

За уплате на име помоћи породици Тривић активан је жиро – рачун Кола Српских сестара, а за више информација доступни су бројеви телефона 065/882-265, 066/747-886, 065/819-254 и 066/747-886.

Уплате из БиХ:

5553000037493472.

Уплате из иностранства:

IBAN: AT76 3699 0000 0914 5988

BIC: RBRTAT22

BLZ: 36990

Related posts

УКРИНА СЕ ПОВЛАЧИ, ВОДА ДОШЛА ДО 22 ОБЈЕКТА

admin

Пензије расту за четири одсто

admin

Дервенћани данас прикупљају помоћ за Слободана

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još