ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Изабрани најљепши ћирилични рукописи

Српско просвјетно културно друштво „Просвјета“ Дервента изабрало је најљепше ћириличне рукописе од укупно 51 рада који су пристигли на овогодишњи конкурс овог друштва.

Међу ученицима најљепши ћирилични рукопис потекао је из пера Софије Ковачевић из Власенице, док је друго мјесто заузела Маја Глумац из Дервенте, а треће мјесто припало је суграђанки Ањи Петковић. Ученици који су својим радовима заслужили похвале су Никола Чоњић из Хан Пијеска, Нађа Ковачевић из Власенице, Хелена Цигановић из Дервенте, те Андреја Попадић и Лука Пуљановић из Добоја.

Сва три прва мјеста у категорији одраслих заслужили су ћурилични радови Дервенћана, па је првим мјестом награђен ћирилични рад Јелене Ђурђевић, друго мјесто завриједио је рад Анице Сарић, а на трећем мјесту се истакао рад Бошка Гајића. У овој категорији похваљен је рад Милоша Ожега из Српца.

Радове је оцјењивала комисија у саставу Далиборка Малешевић, Вујадин Малешевић и Милорад Ђурђевић.

Из „Просвјете“ су казали да ће додјела награда бити уприличена 24. маја у дервентском Центру за културу у 19 часова уз пригодан програм.

– Сви љубитељи српског језика, писма и културе су добродошли – рекли су из „Просвјете“.

Related posts

Столићева трећа у Српској по знању из информатике

admin

Уз рад и поштење човјек не може да погријеши

admin

Мотел и ресторан „Бабино брдо“ поново ради

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još