ИЗДВОЈЕНОХроника

ИЗВЈЕШТАЈ ЗБОГ ФИНАНСИЈСКИХ МАЛВЕРЗАЦИЈА У ДЕРВЕНТИ

Полицијска управа Добој поднијела је 30. јула против одговорних лица у привредном друштву из Дервенте, иницијала А.Б. и С.С, извјештај Окружном тужилаштву у Добоју због основа сумње на финансијске малверзације.

– За пријављена лица иницијала А.Б. и С.С. постоји основ сумње да су у периоду од 2015. до 2018. године, као одговорна лица привредног друштва у Дервенти, чији су рачуни блокирани због неспособности за измирење обавеза, у намјери да повезаном новоформираном привредном друштву у којем су такође исти одговорна лица, наложили обављање платног промета преко његових активних жиро – рачуна, све како би избјегли плаћање обавеза према Пореској управи Републике Српске у укупном износу од 105.635 КМ и повјерицима због чијих потраживања су им блокирани рачуни у укупном износу од 1.925.267 КМ – саопштено је из Полицијске управе Добој.

За лице А.Б. постоји и основ сумње да је у току 2017. године, у намјери стицања противправне имовиске, користи за поменуто правно лице ускратило средства која представљају јавни приход на начин да је изгбјегло обрачунати и пријавити порезе и доприносе на лични доходак (прековремени рад) радника у износу од 15.751 КМ, те тако оштетило буџет Републике Српске и у наведеном износу.

 

Related posts

Прегршт петица, диплома и награда

Derventski List

РЕЗУЛТАТИ АНАЛИЗЕ: УКРИНА ПОЖУТЈЕЛА ЗБОГ САПИРАЊА РУДНИЧКИХ КОПОВА

admin

Потписани уговори са новим стипендистима

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još