ИЗДВОЈЕНОНовости

Изградња Ватрогасног дома стигла до финалне фазе

Изградња новог Ватрогасног дома у Мотајичкој улици дошла је до краја друге фазе, а када комплекс који се простире на 1.100 квадратних метара и у који је до сада уложено око 630.000 марака буде завршен, дервентски ватрогасци имаће један од најмодернијих ватрогасних домова у републици Српској, те све услове за још ефикасније обављање задатака.

Нови објекат данас је са сарадницима обишао градоначелник Милорад Симић који је казао да очекује да у наредном периоду буде финализована изградња Ватрогасног дома и да ватрогасци током ове године почну да користе нови објекат.

– Вјерујем да ће одборници у Скупштини града подржати мој приједлог капиталних улагања, а што би омогућило издвајање из градске касе око 260.000 КМ да се овај посао приведе крају и да у овој години Ватрогасну јединицу премјестимо на ову, много условнију и безбједнију локацију, и да им омогућимо да достојно обављају свој посао – казао је Симић.

Старјешина Територијалне ватрогасне јединице Славен Пијетловић истакао је да се привредим развојем града, јавила и потреба за модернизацијом ватрогаства.

– Иницијатива за изградњу новог Ватрогасног дома је производ привредног развоја Дервенте и поред мноштва позитивних ефеката по друштвену заједницу, повећао се и ризик од пожара, те су се самим тим повећали и захтјеви за развој ватрогаства у нашем граду – објаснио је Пијетловић додајући да је Ватрогасни дом који је тренутно у употреби саграђен прије више од 70 година и да не одговара садашњим потребама.

Друга фаза изградње новог Ватрогасног дома, а која је подразумијевала завршне грађевинске радове, обавила је фирма „Ехта-Р“.

– Трећа фаза, која би трајала два до три мјесеца, подразумијева прикључак електричне енергије и воде, инсталацију котла за гријање, те уређење канализације и оборинских одвода, али и изградњу приступних саобраћајница и асфалтирање око 500 метара, од Улице Марије Бурсаћ до првог улаза у круг Ватрогасног дома – објаснио је власник фирме Драгољуб Ћустић.

Изградња Ватрогасног дома почела је прошлог прољећа, а прва фаза која је обухватала грубе грађевинске радове,  коштала је око 340.000 марака. Друга фаза подразумијевала је изградњу крова над гаражама, те финално уређење дијела објекта управе и гаража, а што је коштало око 290.000 КМ.

Related posts

РАЗМЈЕНА УЏБЕНИКА ИДУЋЕ СЕДМИЦЕ У БИБЛИОТЕЦИ

admin

Објављен јавни позив за подршку удружењима грађана

admin

Шеранић: У РС почиње масовнија вакцинација

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još