Друштво

ИЗДАТЕ ПРЕПОРУКЕ ЗАЈЕДНИЦАМА ЕТАЖНИХ ВЛАСНИКА

Одјељење за стамбено – комуналне послове Општинске управе Дервента апеловало је на заједнице етажних власника да се придржавају наредбе Министарства здравља и социјалне заштите РС о обавезној дезинфекцији заједничких просторија, те да предузму мјере појачане хигијене.

– Потребно је свакодневно чишћење и дезинфекција квака на вратима, рукохватима на огради, прекидачима, командним и контролним таблама на лифтовима, те осталим површинама које се свакодневно додирују и користе у заједничким дијеловима зграде. За дезинфекцију треба изабрати средство која у себи садржи неки од сљедећих састојака: натријум хиохлорит 0,05-0,5 % или Етанол 70%. Немојте користити паковање са распршивачем за наношење дезинфекционог средства јер може доћи до прскања које може даље ширити вирус. Потребно је свакодневно провјеравати заједничке просторије барем два часа – навели су из одјељења.

Додали су да је евиденцију ових мјера потребно истакнути на видном мјесту.

– Савјетујемо да ако се код било кога појаве симптоми корона вируса јаве у Дом здравља путем телефона 053/332-444. Ако имате сазнања да су Ваши станари недавно дошли из земаља захваћених вирусом, ако су у кућној изолацији те се ње не придржавају пријавите то на дежурни број телефона инспекције 065/405-805 – навели су из Одјељења.

Апеловали су и на станаре да помогну старијим особама, уколико има је помоћ потребна, јер се ради о ризичној групи за оболијевање.

Related posts

Уз фудбал и дружење оживјели некадашњу традицију

admin

Подршка и поклони за
кориснике „Будућности“ и „Сунца“

Derventski List

Забрањено паљење ватре
на отвореном без надзора

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još