Eкономија

Излагачи већ резервишу штандове

Сајам привреде и туризма, који ће бити одржан од 24. до 26. августа, већ је пробудио интересовање излагача који су кренули са резервисањем штандова, а организаторску палицу ове регионалне привредне смотре и ове године имају Спортски центар под покровитељством Министарства трговине и туризма, Привредне коморе РС и Градске управе.

Сајам, који ће доживјети своје 16. издање, дио је великогоспојинских свечаности у Дервенти, односно низа манифестација које се организују поводом 28. августа, Дана града, односно празника Велике Госпојине.

Директор Спортског центра Мирослав Симић истиче да су припреме за ову традиционалну смотру увелико у току, те да су пријаве излагача већ почеле и да ће трајати до самог отварања сајма.

– Очекујемо око 120 излагача који имају на располагању више од 3.200 квадрата отвореног и затвореног простора и интересовање је све веће. Увјерен сам да ћемо имати потпуно попуњен излагачки простор, али нам је увијек циљ да имамо излагача више – рекао је Симић додавши да се дервентска привредна смотра профилисала као централни привредни догађај у августу у Републици Српској, али и у окружењу.

За свечано отворење сајма, 24. августа, као и ранијих година припрема се богат програм.

– И ове године имаћемо богат програм на отварању, биће ту скокови падобранаца без којих тешко можемо да замислимо наш сајам, као и гастро – фест, наступ фолклорних друштава и музику и не сумњам да ћемо приредити добру забаву за све генерације – рекао је Симић.

Отворење сајма обично увеличају и посјете високих званичника Српске, али и бројни педставници јавног, политичког, друштвеног, вјерског и спортског живота града и шире, али и бројни посјетиоци.

Сајам и Вашар

Сајам, као привредно – туристичка манифестација, сматра директор Спортског центра, привлачи посјетиоце и излагаче из цијеле државе и шире, те би се, како истиче, могла унаприједити тако што би се физички повезала са Сајмиштем, на којем се одржава Вашар, а који ове године доживљава 171. издање.

Related posts

Продаја имовине „Униса“ 27. априла

admin

„РОБОТ“ 9. ОКТОБРА ОТВАРА ВРАТА КУПЦИМА У ДЕРВЕНТИ

admin

„WEBO“ ИЗ ДЕРВЕНТЕ ОПСКРБЉУЈЕ АУТОИНДУСТРИЈУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još