Друштво

Искористити све ресурсе
против вршњачког насиља

Иако је улога родитеља и породице незаобилазна у одгоју и васпитању дјеце, рјешавању потенцијалних проблема у понашању која воде ка вршњачком насиљу може допринијети и стручни приступ кроз одјељенска предавања и родитељске састанке.

Један је од закључака донесених на округлом столу који је јуче организовало Удружење жена „Дервента“ а у оквиру пројекта „Ширење добрих пракси у одговору на родно засновано насиље“. Округлом столу присуствовале су представнице институција које чине мултисекторски тим за спрјечавање и сузбијање насиља.

– Акценат на овим састанака стављен је на улогу владиног и невладиног сектора у превенцији заштите жртава насиља, а на овом састанку највише пажње посветили смо вршњачком насиљу и примарним корацима које је могуће предузети у његовом спрјечавању. Осим улоге родитеља, разговарали смо и о доброј сарадњи родитеља и васпитача која најчешће доводи до успјешног рјешавања проблема – казали су из удружења.

На састанку је поручено да се осјећа потреба за клиничким психологом у Дервенти који би радио искључиво са дјецом.

Related posts

Дервенћани могу да
помогну рад јавних кухиња

Derventski List

„Вече хумора“ насмијало
и забавило Дервенћане

Derventski List

ДОЊЕ КУКАВИЦЕ ДАНАС И СУТРА БЕЗ СТРУЈЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još