Друштво

Испаљено више ракета него у прошлој сезони

Градоносни облаци ове сезоне нису нанијели штету на подручју Дервенте захваљујући стријелцима Противградне превентиве Републике Српске који дежурају на 13 противградних станица, а који су у три наврата испалили 22 ракете.

Потврдили су то из овог јавног предузећа сумирајући прошлогодишњу сезону и упоређујући је са досадашњим дјеловањем са станица у Мишинцима, Кострешу, Бунару, Модрану, Доњем Вишњику, Малој и Великој Сочаници, Горњем и Доњем Детлаку, Доњим Церанима, Доњој Бишњи, Пјеваловцу и Пољу.

– Највећа опасност од града на подручју Дервенте пријетила је 25. јуна када је испаљено 18 противградних ракета, док су са три ракете градоносни облаци разбијени 17. јула, а са једне станице са једном ракетом противградна заштита је дјеловала протеклог викенда, 26. јула – прецизирали су из Противградне превентиве додајући да у овој години није забиљежена појава штете од града, наводећи и податак од прошле године када су стријелци у четири наврата испалили 16 ракета.

Такође, нагласили су и да је Дервента подложна градоносним облацима највише 15 дана у току сезоне, док  посљедњих година просјечно шест дана годишње пријете градом и суградицом, док су најградоноснија подручја Бијељине, Градишке и Прњавора, послије којих слиједи Дервента, те општине уз ријеке Саву и Босну.

Са станица широм Републике Српске било је 39 дана када је забиљежено активирање система противградне заштите, од чега су се у току 22 дана испаљивале противградне ракете и утрошене су 588 противградне ракете.

Related posts

ДАНАС СУНЧАНИ ИНТЕРВАЛИ

admin

У Спортском центру доступан
лед дисплеј за оглашавање

Derventski List

Равноправност полова у
фокусу дводневне радионице

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još