ИЗДВОЈЕНОНовости

ИСПУЊЕНИ СВИ ЗАДАЦИ У БОРБИ СА КОРОНА ВИРУСОМ

Општински штаб за ванредне ситуације, те службе, јавна предузећа и установе спремно су испунили све задатке током пандемије корона вируса руководећи се препорукама и закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације.

Закључено је то на данашњој сједници Општинског штаба на којој су разматране активности проведене од 12. марта до 20. маја у вези са корона вирусом.

Како је истакнуто на сједници, један од најважнијих послова било је успостављање локалног карантина, а током читавог периода обавезе смјештања у карантин, простора у Терапијској заједници „Извор“ на Плехану био је довољан. Кроз карантин је прошло укупно 106 лица од који су 84 тестирана и сви налази били су негативни на корона вирус.

Здравствени надзор лица у карантину вршила је Хигијенско – епидемиолошка служба дервентског Дома здравља, а та установа је у складу са закључком Републичког штаба за ванредне ситуације, реорганизовала рад, те одредила просторију за пријем и преглед пацијената код којих постоји сумња на инфекцију корона вирусом. Једно возило хитне помоћи искључиво је превозило лица код којих постоји сумња на инфекцију.

С обзиром на указану потребу, обављана је дезинфекција улица и јавних површина, у коју је поред, „Комуналца“ и Ватрогасне јединице, била укључена и пољопривредна механизација.

Ватрогасци су, осим тога, превозили хумантирану помоћ за потребе Црвеног крста, као и кревета и опрему за потребе карантина.

Командант Општинског штаба за ванредне ситуације Милорад Симић рекао је да је много посла урађено у претходном периоду, сви задаци су испуњени, а кључ је била добра организација

– Према препорукама и упутствима Републичког штаба урадили смо доста посла и сматрам да смо се добро организовали – казао је Симић.

Related posts

ДЕРВЕНТА МУЗИКОМ ПОВЕЗУЈЕ ЉУДЕ

admin

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА СУБВЕНЦИЈУ КАМАТНЕ СТОПЕ

admin

Плес и позитивна енергија испунили град

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još