Друштво

Испуњење дугогодишње
жеље неописив осјећај

Послије десет дана похођења стаза Светог Василија Острошког и више од 400 препјешачених километара Дервенћани Ненад Ђуђановић и Жарко Томинчић стигли су у манастир Острог.

Они ће се данас, на празник Светог Василија Острошког, поклонити моштима чудотворца.

– Осјећај послије испуњене мисије и дугогодишње жеље је неописив – поручио је Ђуђановић.

Српска православна црква и вјерници обиљежавају данас Светог Василија Острошког, чије се мошти као велика светиња чувају у манастиру Острог, у Црној Гори, и мјесто су ходочашћа за вјернике свих религија.

Свети Василије Острошки, свјетовно Јовановић рођен је у селу Мркоњићи у Поповом Пољу у Херцеговини, у Републици Српској. Родио се 28. децембра 1610. године, од побожних и благочестивих православних родитеља Петра и Анастасије Јовановић. На крштењу су му родитељи дали име Стојан. Замонашио се у требињском манастиру Успенија Пресвете Богородице и као монах убрзо се прочуо због свог подвижничког живота, а касније је изабран и посвећен за епископа захумског и скендеријског.

Related posts

Најбољи су бакини савјети за кување

admin

Двомјесечни попуст на уређаје за наплату путарине

admin

Свадбена звона гласнија од короне

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još