ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ИСТА СТРАСТ ОКУПИЛА КОЛЕКЦИОНАРЕ

Удружење грађана „Денариус“ из Градишке, у сарадњи са Народном библиотеком „Бранко Радичевић“, данас је у просторијама библиотеке организовало 5. међународни Сајам антиквитета и колекционарства, који је окупио 17 излагача из Славонског Брода, Зенице, Завидовића, Српца, Градишке, Прњавора, Бањалуке и Дервенте.
– Овогодишњи сајам је међународног карактера, зато што имамо тројицу излагача из Славонског Брода. Као и претходних година, изложили смо свашта, од старог накита, апарата, нумизматике, филателије, до милитарије и слично. Ми у Градишци овакав сајам организујемо већ седам година и постао је један од најпознатијих и највећих на простору БиХ, тако да се надамо да ће и сајам у Дервенти постати традиционалан. Важно је да смо успјели пробудити интересовање код грађана, што потврђује да је овогодишњи сајам у Народној библиотеци један од најбољих до сада са тенденцијом ширења – истакао је предсједник Удружења „Денариус“ Ален Мешић.
Поред тога, Мешић је додао да је сајам отвореног типа, што значи да људи могу донијети предмете на процјену, без обзира о којој области колекционарства се ради. Такође, додао је да се предмети могу продати, али и размијенити.
Један од излагача Есад Кључић, који је са кћерком Санелом дошао из Зенице, казао је да се колекционарством бави откад зна за себе.
– Љубав према колекционарству гајим од малих ногу и драго ми је што ће моја колекција бити сачувана, јер кћерка Санела обожава овај хоби и наставиће да се бави тиме. Учествујем на свим сајмовима оваквог типа, гдје год се одржавају на простору бивше Југославије. Чак сам путовао и у иностранство, тачније, у Њемачку. Што се тиче области, могу да кажем да сакупљам све од старих књига, сатова, до нумизматике, филателије и свега осталог. Све што има било какве везе са историјом, ја волим и сакупљам. Код куће имам једну затворену збирку коју чувам са поседном пажњом, док све остало излажем на сајмовима – рекао је Кључић, додавши да овакви сајмови представљају сјајну прилику да се нешто размијени или пак прода.

Related posts

Деценијама несебично пружају руку помоћи

admin

На Велику Госпојину избор
најљепшег славског колача

Derventski List

ОД ДАНАС ОБАВЕЗНА ЗИМСКА ОПРЕМА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još