EкономијаИЗДВОЈЕНО

ИТАЛИЈАНИ НА КОРАК ДО ОТВАРАЊА ФАБРИКЕ

Италијанска „ЦЛН Група“ заинтересована је да у Дервенти отвори производни погон, а детаљи ове инвестиције договарани су данас на састанку представника предузећа са начелником општине Милорадом Симићем и његовим сарадницима.

Ријеч је о реномираној компанији која послује у области ауто-индустрије и запошљава 7.000 радника, а широм свијета има 37 фабрика. Због проширења пословања на овом простору, планирају да једну од фабрика отворе и у Дервенти.

Симић је послије састанка рекао да ће на идућој сједници Скупштине општине предложити одлуку о продаји земљишта лицитацијом и то парцела за које су Италијани заинтересовани.

– У доброј мјери смо дефинисали оно што нам предстоји. Они желе да купе двије парцеле градског земљишта, на којима ће изградити халу величине од 10.000 до 15.000 квадратних метара, а потом и запослити у првом реду Дервенћане – рекао је Симић истакавши да није случајно што су инвеститори изабрали управо Дервенту за покретање посла.

– Они су видјели да смо озбиљна администрација и да је све што радимо коректно и транспарентно. До јула 2019. године све може бити готово уколико се опредијеле, а рекли су да хоће – рекао је Симић подсјетивши да на подручју општине послују 32 иностране компаније, убрајајући и „ЦЛН Групу“.

Представник компаније Анђело Фонтана истакао је да „ЦЛН Група“ послује у двадесетак земаља, те да су у Дервенти наишли на велику подршку за своје намјере да се развијају и шире посао.

– Начелник нам је пружио велику подршку. Наша фирма има широк спектар активности, од којих се 80 одсто односи на ауто-индустрију. Наши клијенти су највеће фирме у тој области као што су Рено, Ивеко, Мерцедес и друге велике фирме. Дјелатност предузећа односи се на све што се тиче вањских дијелова аута, али и одређене структуре унутрашњих дијелова – истакао је Фонтана.

Related posts

„PromoLux“ продаје станове у
згради „Ц“ на локацији „Стара штампарија“

Derventski List

Почела изградња водовода у Турским Лужанима

admin

РС не требају сукоби и изолација већ јача економија и развој

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još