Друштво

И десетогодишњаци у додиру са дрогом

Због кривичног дјела „неовлашћена производња и промет опојних дрога“ на кривичном одјељењу Основног суда у Дервенти од 1. јануара 2021. до 13. јула ове године вођено је седам поступака, док је у прекршајном реферату по правном основу Закона о производњи и промету опојних дрога, за исти период, вођено десет поступака, а уочено је да дјеца већ од десете године долазе у контакт са дрогом.

Наводи се то у Информацији о стању наркоманије на подручју града и мјерама за њено сузбијање, а која је усвојена на посљедњој сједници Скупштине града.

У информацији су, осим података дервентског Основног суда, наведени и подаци Полицијске станице Дервента према којима је у периоду 2021. и прве половине 2022. године Окружном тужилаштву у Добоју достављено пет извјештаја због неовлашћене производње и промета опојних дрога, те четири захтјева за покретање прекршајног поступка против четири лица за прекршаје у области наркоманије.

– Припадници Полицијске станице Дервента су обављајући редовне задатке у истом периоду из саобраћаја искључили 17 возача који су управљали возилом под дејством наркотика. Такође, током акције „Плантажа 2022“ која је проведена у јуну ове године пронађен је засад индијске конопље на подручју града – наведено је у овом документу.

У изради информације учествовало је и Одјељење за привреду и друштвене дјелатности Градске управе, те Центар за ментално здравље дервентског Дома здравља и двије средње и четири основне школе које подржавају и проводе програм „Брига о дјеци – заједничка одговорност и обавеза“, те едукативне радионице.

Related posts

Вода из чесми у парку „9. јануар“ исправна за пиће

admin

НА ОЦЈЕНИ 120 ПАСА ИЗ БиХ, СРБИЈЕ И ХРВАТСКЕ

admin

Шеста „шакалијада“ 28. јануара

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još