ИЗДВОЈЕНОСпорт

Кадети „Текстилца“ понос Дервенте

Кадете Фудбалског клуба „Тексктилац“, који су у Омладинској лиги БиХ  у 11 одиграних утакмица однијели 11 побједа и тиме заслужили водећу позицију, примио је данас у Градској управи градоначелник Милорад Симић, похваливши их и уручивши им пригодне поклоне.

Како је и Симић истакао, локална управа годинама уназад препознаје важност спорта, те с тога годишње издваја скоро пола милиона марака за спортске колективе. Кадети „Текстилца“ су, нагласио је,на лијеп начин узвратили подршку.

  • Честитам играчима, али и тренерима и руководству. Мали знак пажње, торбе на којима пише Дервента и број играча, је најмање што можемо да им поклонимо за овакво препдстављање свог клуба и свог града – казао је Симић.

Како је прецизирао начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности  Славен Пашалић Градска управа је ове године издвојила 500.000 марака за подоршку спортским колективима.

  • „Текстилац“ је један од најших најстаријих и најбројнијих колектива за који је ове године издвојено 150.000 марака – казао је Пашалић.

Координатор омладинског погона Фудбалског клуба „Текстилац“ и тренер кадетске селекције клуба Дејан Плиснић нагласио је да је остварени резултат овог тима историјски.

  • Специфична је једна ситуација, јер смо у 11 утакмица остварили 11 побједа, а гдје је само једна утакмица завршена са голом разлике, а све остале са по два или више – објаснио је Плиснић захваливши се Градској управи на пруженој подршци

Напоменуо је да „Текстилац“ никада није имао овако предану и пожртвовану екипу, нити је нека екипа остварила овакав резултат.

Капитен екипе Моамер Хамзић у овом клубу је од своје шесте године и поносан је на резултате за које је и сам заслужан.

  • Много одрицања и много времена сам посветио овом клубу и заиста сам поносан на чињеницу да сам дио овог историјског резултата – истакао је млади Хамзић док је Срђан Башић један од најбољих везиста у првенству БиХ, истакао да су циљеви како његови, тако и цијелог тима, велики.
  • Свој допринос сам дао великим бројем асистенција, а тренутна ситуација и лидерска позиција на табели даје нам за право да имамо велике планове – казао је он.

Related posts

Божичић на
клупи „Текстилца“

Derventski List

СЈЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ 19. И 28. МАРТА

admin

ЗЛОЧИНИ НАД СРБИМА ГОДИНАМА ЧЕКАЈУ ПРАВДУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još