Спорт

Карате клуб успјешан на
такмичењу „Лига шампиона“ у Шамцу

Карате клуб „Дервента“ освојио је прво мјесто међу 14 клубова који су се протекле недјеље такмичили у „Лиги шампиона“ која је одржана у Шамцу, а за најбоље такмичаре из Дервенте у протеклој години комисија карате савеза WKC прогласила је Марију Марић и Владимира Михајловића.

Такмичење, које је организовао Карате клуб „Шотокан Шамац“, окупило је око 250 такмичара из Републике Српске, Србије, Румуније и Црне Горе, а дервентски Карате клуб представљало је 46 каратиста у категоријама пјетлића, пионира и нада, кадета, јуниора и сениора.

– У катама појединачно злато су освојили Дајана Видић, Ђорђе Петковић, Марија Савић, Славен Ђеорђић, Габријел Секулић,  Марко Бабић, Дарио Пејић, Анђела Вујичић, Владимир Михајловић и Славен Ђеорђић, док су се сребром окитили Стефан Љешић, Милица Симић, Милан Савић, Срећко Тешић, Селина Грубе, Лана Николић, Александар Вајић и Андреја Гојић. Бронзане медаље освојили су Павле Кнежевић, Никола Аџић, Исидора Ђукић, Данило Сурла, Михајло Ковачевић, Немања Секулић, Анђела Ђукић, Марија Марић, Маја Бабић, Марина Пијетловић, Давид Дринић, Драгана Бабић, Александар Болтар,   Лејла Мерџановић и Лука Живковић – саопштили су из Карате клуба.

У борбама појединачно злато су освојили Славен Ђеорђић, Тијана Шарић, Селина Грубе, Дино Петровић, Давид Ђекић и Александар Болтар, а сребро Немања Секулић, Дарио Пејић, Драгана Бабић, Владимир Михајловић, Дејан Дукић, Лана Николић, Немања Видић и Александар Вајић. Бронзани су били Срећко Тешић, Давид Ђекић, Александар Болтар и Давид Дринић.

– У екипним катама злато је освојио тим 1 (Дарио Пејић, Анђела Вујичић и Владимир Михајловић), те тим 2 (Драгана Бабић и Лана Николић. Сребро су заслужили тим 3 (Марија Марић, Маја Бабић и Анђела Ђукић), тим 4 (Габријел Секулић, Срећко Тешић и Милан Савић), тим 5 (Славен Ђеорђић, Немања Секулић и Давид Ђекић), тим 6 (Марко Бабић, Давид Дринић и Урош Спасенић), као и тим 7 (Лука Живковић, Владимир Павковић и Марић Марија). Бронзани је био тим 8 (Милица Симић, Марија Савић и Андреја Гојић), као и тим 9 (Немања Видић, Лејла Мерџановић, Александар Болтар) – навели су из клуба.

У борбама екипно златом су се окитили тим 10 (Срећко Тешић, Немања Секулић и Давид Ђекић), тим 11 (Дино Петровић, Александар Болтар и Немања Видић), тим 12 (Славен Топаловић, Дејан Дукић, Дино Петровић), сребром тим 1 (Драгана Бабић и Лана Николић), а бронзом тим 8 (Дарио Пејић, Владимир Михајловић и Давид Дринић).

Клуб је послије зимске паузе у фебруару наставио са тренинзима, у току су припреме за најављена а Европског првенство и интернационално такмичење у Румунији. Карате клуб „Дервента“ од ове године има још једног представника у судијској организацији тренера и то Бојана Пејића који ће звање наставити да дограђује како би достигао лиценцу судијског звања категорије.

Related posts

КАНДИДАТУРЕ ЗА НАЈБОЉЕ СПОРТИСТЕ ДО 9. ДЕЦЕМБРА

admin

Нова звања
стекло 69 каратиста

Derventski List

РУКОМЕТАШИ „ДЕРВЕНТЕ“ ОСТАЈУ У ПРВОЈ ЛИГИ РС

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još