Култура

Клавирске изведбе ученика
заслужиле аплаузе

Ученици Одјељења за основно музичко образовање Основне школе „Никола Тесла“ из класе професорице Драгане Латиновић представили су се вечерас на концерту и Центру за културу.
Латиновићева је казала да су наступили ученици од припремног до шестог разреда који уче да свирају клавир.
-Kонцерти и јавни наступи су веома корисни за ученике како би изградили самопоуздање, вјеру у себе, али и прилика да се друже и да покажу колико су били вриједни. Сваки ученик је припремио по једну композицију и одсвирао је најбоље што може у том тренутку – казала је Латиновићева и додала да су међу ученицима који су вечерас свирали били и учесници такмичења у Бањалуци, као и Интернационалном музичком такмичењу у Бијељини, који су освојили прве и друге награде.
На концерту су наступили ученици од припремног до шестог разреда Марија Марић, Маша Брујић, Исидора Томинчић, Ана Торбица, Михајло Панзаловић, Ивана Митреканић, Вања Вујовић, Нина Пашалић, Исидора Вуковић, Јана Младеновић, Никола Жунић, Сара Мрђа, Дана Kвакић, Мила Сибинчић, Ана Петковић, Ања Сибинчић и Анђела Орландо.

Прву награду на Републичком такмичењу освојиле су Ања Сибинчић и Мила Сибинчић, а другу награду је освојила Анђела Орландо.
Професорица Драгана Латиновић казала да је на Интернационалном такмичењу у Бијељини Мила Сибинчић освојила другу награду, а прву награду Ана Петковић која је вечерас гости концерта, а у класи је професорице Драгане Пајовић.

Related posts

„Вихор“ приређује „Вече православне
духовне пјесме и поезије“

Derventski List

ДИПЛОМЕ ЗА 27 МЛАДИХ СТРИП АУТОРА

admin

Промоција књиге „Цртице из живота“ у четвртак

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još