Култура

Клавирским изведбама обрадовали публику

Прилику да своје умијеће свирања на клавиру покажу пред породицом и суграђанима вечерас су имали ученици припремног, првог и другог разреда Музичке школе у класи професорице Драгане Пајовић, а циљ „да музика говори“ испунило је 17 полазника ове класе.

Вечерашњи концерт који је понио назив „Тамо гдје ријечи закажу, музика говори“ био је први концерт ове класе у овој школској години, а ученици нису крили узбуђење због свирања пред публиком.

– Свирала сам „Сонатина а-мол“ и мало ме трема ухватила, али сам задовољна како сам се представила. Ово ми је други наступ и није било пуно тешко припремити се за овај наступ – казала је ученица другог разреда Музичке школе Марија Пејчиновић.

Професорица клавира Драгана Пајовић казала је да је један од циљева концерта популаризација класичне музике међу најмлађом популацијом.

– На концерту су се представили најмлађи полазници и један ученик четвртог разреда, и то њих 17 од укупно 20 из класе. Осим популаризације, сврха концерта је и да се ученици представе јавним наступом барем једном годишње, јер обзиром да наша школа броји око 130 ђака, укључујући и класе гитаре и хармонике, не постоји могућност да се на нивоу школске године свако дијете представи на најбољи могући начин једном годишње и да покажу своје умијеће свирања на клавира – казала је Пајовићева додавши да су ученици припремили дјела неких од најпознатијих композитора, Баха, Чајковског, Миргмилера, Бенда и других.

 

Related posts

Сликарство и „СРП“ уоквирили културни пејзаж

admin

Стижу „Хероји Халијарда“
и „Патролне шапе“

Derventski List

„Вихорово стиховање“ сутра

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još