Спорт

КОМПЛЕТИРАН ИГРАЧКИ КАДАР ОДБОЈКАШКОГ КЛУБА

До почетка првенства у другој одбојкашкој лиги Републике Српске остало је још нешто више од двије седмице, а сада су, у складу са концептом функционисања клуба на реалним основама, остварени зацртани резултати усвојеног једногодишњег плана рада.

– Нови начин функционисања клуба већ је дао видљиве позитивне ефекте који се огледају у свим сегментима рада к, а посебно у стручном раду, као основном предуслову концепције ослонца на властити играчки потенцијал – каже предсједник УО Одбојкашког клуба Дражен Поповић.

Позитивна атмосфера и могућност индивидуалног напредовања, уз рад са тренером Гораном Хаџићем, су били мотиви да се у тренажни и такмичарски процес поново укључе искусне домаће одбојкашице Јелена Нинковић, Јелена Кулага и Марина Росић. Ријеч је о играчицама које су већ наступале прошле сезоне и неколико талентованих дјевојака кадетског узраста, које су се прикључиле раду с првим тимом, а овај састав је комбинација искуства и младости и чини солидну основу тима за предстојећу сезону.

Тренер Хаџић је био и својеврсни мамац за опредјељење двије перспективне одбојкашице из Прњавора да каријеру наставе у Дервенти. Тако ће у конкуренцији за мјесто у екипи бити Ивана Дамјановић и Даница Кустурић, које радом и приступом наговјештавају да се ради о квалитетним појачањима.

Играчки састав је комплетиран ангажовањем искусне Јелене Божић,из Србије, која је наступала за екипе „Футога“ и „Железника“, те једног америчког колеџа.

– Из овог се може закључити да има реалног основа за оптимизам, али је одлучено да се не ствара резултатски императив и непотребни притисак, уз опредјељење да се у првом дијелу лигашког такмичења покуша остварити што бољи пласман. У зависности од пласмана на крају првог дијела првенства и актуелног стања, направићемо анализу и утврдити резултатски циљ за други дио сезоне – каже Поповић.

Related posts

„Текстилчеви“ кадети
најбољи у регији

Derventski List

Сјајне партије
награђене побједом

Derventski List

Стефани Бањац: Признање вјетар у леђа

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još