Друштво

Комшије сложно притекле у помоћ

Јесењи пољопривредни радови тек што су почели, а припремајући храну за око 50 грла, Владимир Новић из Горњих Церана доживио је несрећу.

Наиме, остао је без ноге и са повријеђеном лијевом руком завршио у болници борећи се за живот. У тој бици, раме уз раме са љекарима, стали су и пријатељи и комшије који су се организовали и донирали крв, а одмах потом помогли и да започети послови на њиви не остану незавршени.

На мјесту несреће у Горњим Церанима још прије доласка хитне помоћи затекао се хуманитарац Милован Савић који је, не губећи вријеме, одмах организовао акцију у којој је за Новићеву стоку припремљена храна за зиму.

– Акцији се одазвало стварно много људи, било је 16 учесника из околних села и из пољопривредних удружења и са већом и мањом механизацијом успјели смо да завршимо прављење силаже – рекао је Савић.

Новић је иначе, ратни војни инвалид, и породицу је прехрањивао бавећи се пољопривредом. Његова два сина и супруга не би могли све послове да обаве сами.

– Посијао је он доста кукуруза, трудио се и борио. Ситуација није сјајна, а фали и сијена. То ћемо у наредном периоду одрадити, ја ћу покосити своју траву и довести да његових 50 грла имају за зиму – додао је Савић.

Related posts

Данас наступа прољеће

admin

Дријен без струје

Derventski List

Дријен и Горњи Детлак
у петак без струје

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još