Друштво

Конац и машта уплетени у уникатне играчке

Зимски дани идеални су за препуштање хобијима, а тим се води и Ранка Козомара, користећи слободно вријеме за плетење и израду јединствених играчака техником амигуруми.

Као припадник генерације којој је најнормалнија ствар била израда ручних радова од плетива, Ранка Козомара истиче да је пригрлила могућности које јој интернет пружа да своје знање прошири.

– Плеле су и хеклале моја бака, мајка, комшиница, па сам и ја прве бодове направила у раном дјетињству. Захваљујући интернету открила сам нову технику изграде играчака амигуруми, која дозвољава да се играмо. То је и прилика да  искористим слободно вријеме које сам добила као посљедицу здравствених проблема – каже Козомара додајући да јој је посебна мотивација и то што ће постати бака.

Своје радове представља на друштвеним мрежама на страницама под називом „Чаробна хеклица“.

– Правим скоро све облике играчака, према жељама, али ипак, морам да додам, да нисам мађионичар – додаје Козомара истакавши да плетење види као хоби, али и терапију спајајући угодно са корисним.

– Надам се да ће моје играчке обрадовати неког малишана – додаје Козомара.

За израду једног облика потребан јој је дан или два, у зависности од величине, облика и расположења, а посебно задовољство јој је радост коју види на лицима нових власника уникатних плетених играчака.

Одјећа за животиње

С обзиром да је љубитељ паса и мачака ова суграђанка инспирацију за своје креације проналази у свијету животиња.

– Планирам да израђујем џемпере за псе и мачке – каже Козомара додајући да инспирацију црпи из окружења, па не искључује могућност да се међу њеним рукотворинама пронађу неки нови комади.

Related posts

Зграда Дервентског листа постаје „енергетски здрава“

admin

Признања истакнутим
члановима СКУД-а „Дервента“

Derventski List

Управа ОШ “Никола Тесла”
у некадашњој згради општине

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još