ИЗДВОЈЕНОНовости

Концерт Дејана Матића увеличао прославу Дана Републике

Прослава Дана Републике у Дервенти је вечерас настављена уз музику на Тргу ослобођења и то концертом Дејана Матића и локалне групе Деминутив, те ватрометом, а под покровитељством града Дервента.

Великом броју суграђана који су дошли да заједно прославе 30. рођендан Републике обратио се гадоначелник Милорад Симић честитавши им јубилеј постојања Републике Српске.

– Хвала вам што сте дошли у овом броју да обиљежимо велики јубилеј, 30 година постојања Републике Српске. Овом приликом желим да нам свима честитам и да пожелим да још дуго година трајемо, и из године у годину будемо јачи и сложнији, јер је то једини рецепт за очување Српске. Нек живи Република Српска – рекао је Симић најављујући и дочека православне Нове године у Дервенти.

– Вечерас вам поклањамо концерт нашег пријатеља Дејана Матића, а и 13. јануара увече имаћемо задовољство да пред храмом дочекамо православну Нову годину – казао је Симић.

Овакав вид обиљежавања Дана Републике организован је по први пут у Дервенти, а према ријечима једног од организатора, вршиоца дужности директора Туристичке организације Дервента Биљане Теофиловић, жеља је да оно постане традиционално.

– Концерт Дејана Матића је поклон Дервенћанима, а у организацији СПКД „Просвјета“ и Туристичке организације града Дервента, као и Народне библиотеке „Бранко Радичевић“, Центра за културу и Кола српских сестара „Царица Милица“, а под покровитељством града Дервента и кабинета градоначелника – истакла је Теофиловићева.

Поводом Дана Републике, зграде Градске управе и Народне библиотека биле су обојене бојама српске заставе, а вече је уљепшао и ватромет.

Related posts

Нова знања биће од велике
користи у збрињавању пацијената

Derventski List

ПРОНАЂЕН БОШКО БОЖИЋ ИЗ БРОДА

admin

У СВАДБЕНОМ САЛОНУ МОТЕЛА „ДВОР“ ТРЕЋИ КАРАНТИН

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još