ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Концерт етно – групе „Траг“ на поклон вјерницима

Храм у Српској вароши свечано ће у четвртак, 10. јуна, прославити Спасовдан и то литургијом, вечерњим богослужењем и концертом етно – групе „Траг“.

Храм који је подигнут 1855. године, био је симбол православља у Дервенти, а миниран је током посљедњег рата, на Спасовдан 1992. године.

Његова обнова почела је у мају 2018. година изградњом темеља на мјесту старих, а освештан је 18. јула прошле године. На празник Благовијести прослављена је прва слава храма од његове обнове.

Свештеник Љубиша Новић казао је да ће обиљежавање Спасовдана ове године употпунити концерт етно – групе „Траг“ и то захваљујући подршци великог броја дервентских установа, предузећа, вјерника, те других спонзора.

Етно – група „Траг“ је вокално – инструментални састав из Лакташа који његује традиционалну музику из Републике Српске, Србије, Македоније, Бугарске, те ромску музику. Чланове састава окупила је љубав према народном стваралаштву и жеља да изворну музику спасу од заборава, али и да је приближе духу овдашње публике, те су традиционалне ритмове и мелос уткали и у сопствене аранжмане и освјежила их.

Поред бројних концерата у нашој земљи, БиХ, Србији, Хрватској и Македонији, наступали су и широм Холандије, Њемачке, Русије, Швајцарске, Аустрије, Бјелорусије и САД-а.

Сатница

Како су најавили из Старе цркве, на Спасовдан у девет часова у храму у Српској вароши биће служена јутарња литургија, а вечерње богослужење предвиђено је у 18 часова. Концерт етно – групе планиран је у 19 часова.

 

 

Related posts

СУТРА БАЈРАМСКИ КОНЦЕРТ АРМИНА МУЗАФЕРИЈЕ

admin

Дио „шакалијаде“ било
више од 900 ловаца

Derventski List

Пакетићима обрадовали
више од 100 суграђана

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još