Култура

Концерт „Мој пријатељ клавир“ вечерас

Концерт под називом „Мој пријатељ клавир“ на којем ће се представити десетак ученика који похађају Основну музичку школу у Дервенти у класи Драгане Латиновић, биће одржан вечерас у  Центру за културу.

Ученици узраста од првог до шестог разреда пред публиком ће извести репертоар испуњен дјелима познатих композитора Јохана Себастијана Баха, Фредерика Шопена, Јозефа Хајдна, Муциа Клементија и других, а љубитељи музике имаће прилику да послушају и клавирске изведбе Драгане Латиновић.

Латиновићева је 2021. године дипломирала на Академији умјетности у Бањалуци у класи мр Сњежане Поповић Вулета и стекла звање дипломирани музички извођач – пијаниста. Током вишегодишњег музичког образовања учествовала је на бројним мајсторским курсевима истакнутих пијаниста, као што су Александар Сердар (Србија), Владо Милошевић (Србија), Марија Њемцова (Русија), Ненад Качар (Хрватска) и други, а публици се представила на бројним манифестацијама, концертима и фестивалима.

Почетак концерта у Центру за културу предвиђен је у  19 часова, а улаз је бесплатан.

Related posts

СУТРА „БАЛКАНСКА МЕЂА“ И „ДАМБО“

admin

„Сантијаго од мора“ вечерас у Дервенти

admin

Награђена пјесма о
вину Милорада Ђурђевића

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još