Друштво

Концерт поклон суграђанима

Манифестација „Вече са пензионерима“ одржано је вечерас у просторијама Напретковог дома, у организацији Удружења пензионера и Хора „Мозаик“, као поклон пензионерима и свим грађанима Дервенте пред новогодишњe празникe.
Предсједник Хора пензионера „Мозаик“ Иво Гавран казao је да овај хор дјелује при Удружењу пензионера и да вечерашња манифестација и наступ није приређен само за пензионере, већ за све грађане Дервенте.
– Позивам све који желе да нам се придруже и буду дио хора, да заједно припремамо још неке концерте. Нама је фино и дивно, у топлим смо просторијама, вјежбамо, имамо доброг стручњака који нас води. Проведемо једно фино вријеме разговарајући, учећи, дружећи се, а осим пензионера могу се јавити радници, ученици, студенти, сви – рекао је Гавран.
Руководилац Хора Нада Вукичевић-Толић истакла је да су у програму отпјевали девет староградских пјесма, и да хор броји 27 чланова.
– Наши чланови пишу пјесме и вечерас смо чули неке њихове пјесме и од наших познатих пјесника стихове. Ово је поклон нашем граду, новогодишњи концерт. Сви који желе да буду са нама нека нам се јаве, биће нам драго – рекла је Толићева.
Јелена Ђурђевић говорила је своје стихове, а стихове других аутора Ненад Рибичић и Фадил Пелесић, док су музичку пратњу чинили Марија Новић на хармоници, Немања Николић и Дамјан Теофиловић на гитари, а двије народне пјесме извела је Милијана Жунић.

Related posts

ВЕЧЕ КУПОВИНЕ И ЗАБАВЕ У ПЕТАК

admin

Почело зидање куће за Славишу
Малића, прикључена и вода

Derventski List

Омладинска банка стала иза
пет пројеката и четири бизниса

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još