ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Корона одгађа новогодишње забаве

Дочек Нове године у угоститељским објектима, по свему судећи, због опасности од ширења корона вируса, изостаће, а кафићи и ресторани у Дервенти ослушкују одлуке надлежних.

Мјере које је донио Републички штаб за ванредне ситуације, а потврдио општински штаб, подразумијевају између осталог, до 21. децембра ограничено радно вријеме угоститељских објеката до 22 часа, без музике уживо и ограничена јавна окупљања до 50, а приватна до десет особа. С обзиром да се, судећи према тренутној неповољној епидемиолошкој ситуацији, не очекује ублажавања мјера током предстојећих новогодишњих и божићних празник, дервентски угоститељи су организовање дочека Нове године ставили у други план.

Хотел „Бисер“ је одлучио да ће ове године изостати прослава, док је менаџмент мотела „Двор“ објаснио да је за сада 31. децембар планиран са радним временом до 22 часа.

– Сви планови су „на леду“ до нових одлука штаба. Уколико надлежни дозволе дочек Нове године, организоваћемо пригодан програм – казали су у „Двору“, а њихово мишљење дијели и „Марко Поло“.

– За сада немамо ништа у плану, а понашаћемо се у складу са одлукама Републичког штаба – додали су.

Ни мотел „Бабино брдо“ за сада нема никакве планове када је ријеч о новогодишњој ноћи, а у „Ex club Monte Carlo“ сачекаће нове смјернице Републичког штаба.

– Организација дочека Нове године није нам проблем, па ћемо сачекати одлуку штаба – казали су у овом клубу додајући да у плану имају новогодишњу журку у аутобусу који је прилагођен за ту прилику.

Са плановима су опрезни и у кафе пицерији „Грал“.

– Уколико исте мјере остану на снази, ми смо вољни да организујемо дневну журку на отвореном, јер за то имамо капацитет, али у складу са епидемиолошким мјерама. Међутим, у случају лабављења мјера, организоваћемо прославу – казали су из „Грала“, док у „Гинису“ истичу да ће ентеријер локала прилагодити новогодишњој атмосфери и својим гостима, до дозвољеног радног времена, приуштити дјелић „најлуђе ноћи“.

У ресторану „Еден“ казали су да ће посљедњег дана ове године радити само прву смјену, те су нагласили да ни раније нису организовали дочек Нове године, а исти случај је и са пицеријом „Корзо“ која такође не практикује организовање журке за најлуђу ноћ.

Иако су новогодишње забаве ранијих година у ово вријеме већ биле испланиране, Дервенћани истичу да без обзира на одлуке надлежних, нису спремни да ризикују те се излажу опасности од заразе.

– Није вријеме за велика окупљања, нити било какаве забаве. Радије ћу за Нову годину сједити код куће, него довести себе и своју породицу у опасност. Биће времена и за дочек Нове године и за друге забаве – казала је Јелена Р. чије мишљење дијели и Милош С. који додаје да је ситуација са корона вирусом ионако кулминирала, те да нам због тога не требају ризици попут новогодишњих забава.

– Никоме неће шкодити да са својом породицом у кућној атмосфери дочека 2021. годину за коју се надам да ће нам свима бити боља – рекао је он.

Мјере

Актуелне мјере Републичког штаба за ванредне ситуације важе до 21. децембра, када се очекују нови закључци, а директор Института за јавно здравство РС Бранислав Зељковић позвао је грађане на опрез током предстојећих празника, те да се што мање окупљају, јер је епидемиолошка ситуација у Српској и даље неповољна.

Related posts

Награђен сет играчака и дидактичког материјала Гордане Симић

admin

Концерт поклон суграђанима

Derventski List

Стигао стамбени контејнер
за Добривоја Тутњевића

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još