Спорт

Кошаркаши циљају прву лигу

Јесењи дио такмичења у Другој кошаркашкој лиги – Група Центар, дервентски кошаркаши су завршили на другом мјесту, са само једним бодом мање од првопласиране екипе.

Због тога, али и жеље да напредују, одлука руководства дервентског клуба јесте да „нападне“ прво мјесто које им омогућава прелазак у виши ранг, односно Прву лигу.

Прве утакмице на почетку нове сезоне одигране су током протеклог викенда, а ријеч је о заосталом колу од јесенас. Екипа „Дервенте“ требало је да угости „Озрен“ из Петрова, али се гости нису појавили на терену.

– Нову сезону дочекујемо значајно јачи, с обзиром да смо ангажовали три нова играча. Ријеч је о три досадашња играча „Спорт кафеа“ који су били шампиони БиХ у кошарци 3х3 – каже Никола Нединић који је за сада и играч и тренер, а осим њега из „Спорт кафеа“ у „Дервенту“ су прешли и Никша Милуновић и Стефан Милошевић.

Први прољећни наступ дервентски кошаркаши требали би да имају овог викенда викенд и то у недјељу против екипе „Бест“ из Добоја, која је за сада лидер на табели.

Подмладак

Упоредо са сениорском екипом, такмичење настављају и млађе категорије, односно јуниори и кадети. Противници ће им бити вршњаци из Модриче, а јуниоре би побједа одвела на завршни турнир првенства РС.

Related posts

Качмарек слави, Калаби црвена мајица

admin

Најмлађим атлетичарима сребро и бронза

admin

Испуштена предност
донијела пораз

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još