РС-РЕГИЈА

КРАЈЕМ МАРТА БЕСПЛАТНО ПЕТ НОВИХ ЛИЈЕКОВА

Фонд здравственог осигурања Републике Српске финансираће пет нових најсавременијих лијекова за лијечење тешких обољења, попут мултипле склерозе, леукемије, карцинома плућа и хепатитиса Ц.

– Ријеч је о изузетно скупим терапијама, а њихово увођење је омогућено захваљујући снижавању цијена постојећих лијекова које Фонд финансира – саопштено је из Фонда уз напомену да би нови лијекови за поменута обољења крајем марта требало да буду доступни пацијентима у Универзитетском клиничком центру РС, на препоруку љекара и у складу са медицинским индикацијама.

– Ријеч је о иновативним терапијама, а неке од њих, као што је лијек за обољеле од мултипле склерозе, је тренутно најсавремнија терапија у свијету за ово обољење. Тиме је Фонд  наставио да на своје листе лијекова уврштава најновије терапије и да на овај начин идемо у корак са развијеним земљама, пратећи најсавременије терапијске смјернице за најтежа обољења – навели су из Фонда.

Додали су да је Фонд и до сада за обољеле од хептатиса Ц финансирао, такође, савремену терапију, а сада су уведена два најновија лијека за лијечење ове болести који показују још боље терапијске eфекте и имају мања нежељена дејства.

– Осим тога, Фонд ће финансирати и нови лијек за обољеле од карцинома плућа, хроничне лимфоцитне леукемије и фоликуларних лимфома. Фонд здравственог осигурања РС ће ове лијекове у потпуности финансирати за пацијенте којима су неопходни – истакнуо је у саопштењу.

Related posts

У СТАНАРИМА СВЕЧАНО ЗА ДАН РЕПУБЛИКЕ

admin

Почела исплата
накнаде од 750 КМ

Derventski List

Идућих дана облачно и топло за ово доба године

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još