ИЗДВОЈЕНОНовости

КРЕЋЕ ИЗГРАДЊА ПАРКА „9. ЈАНУАР“

Начелник општине Милорад Симић потписао је данас уговор за изградњу парка „9. јануар“ са првим човјеком фирме „Геокоп“ Савом Ружојчићем, представником фирме која предводи групу извођача.

Ради се о првој фази изградње парка за коју је Влада Републике Српске обезбиједила 350.000 марака, а општина Дервента 115.000 КМ.

Парк „9. јануар“ простираће се од некадашњег Марксистичког центра, преко парцеле којој се некада налазила основна школа „Здравко Челар“, а пјешачком пасарелом преко ријеке Укрине, биће повезан са парком код базена „Олимп“.

– Задовољство је велико, не само што ћемо до Дана општине постати богатији за једно ново здање и нову љепоту, него што ће парк носити назив „9. јануар“. То се дешава у моменту када се Република Српска поново мора, на неки начин, борити за свој рођендан, тако да се наш мали допринос огледа управо у називу парка – рекао је Симић додајући да ће у парку сваки град или општина у Српској имати свој кутак са засађеним дрветом.

– Парк ће имати и шеталиште, спортске терене на отвореном, фонтане и бројне друге занимљиве садржаје – рекао је Симић додавши да је у буџету општине ове године планирано око 3.065.500 КМ властитих средстава за капиталне пројекте.

 

Идејно рјешење за прву фазу изградње парка: 

Related posts

Успјешно изведена ватрогасна
вјежба у вртићу „Трол“

Derventski List

Свака новорођена беба непроцјењиво богатство Дервенте

Derventski List

НАЈМЛАЂИ ФОЛКЛОРАШИ ОТВОРИЛИ „БОСИЉКОВАЊЕ“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još