Друштво

Кутак за његу љубимаца ускоро отвара врата

Током одрастања није било периода када нисмо имали љубимца, пса или мачку, па је љубав и брига према животињама, а које су подстицали и моји родитељи, све више расла до тренутка када сам одлучила да ћу постати фризер за животиње.

Ријечи су то двадесетједногодишње Теодоре Бабић која ће ускоро отворити први салон за његу и уљепшавање животиња у нашем граду. Како сама истиче, цјелокупна идеја је потекла из љубави према животињама, али и из потребе, с обзиром да је одржавање крзна свог љубимца повјеравала салонима у другим градовима. Одлучила је да прође потребну обуку и посвети се овом послу.

– Када имате свог љубимца, желите му најбољу његу и морате бити спремни да научите како да водите рачуна о свему. Тако сам ја свог пса, Теа, почела да водим у салоне на купање, шишање и третмане, те се успутно информисала и учила и о другим животињама. Никада нисам ни сањала да бих могла да постанем фризер за животиње, јер сам вјеровала да нисам довољно спретна са маказама и машиницама. Сада знам да не постоји ништа друго што бих радила са више љубави – објаснила је ова Дервенћанка која се за овај подухват обучавала у Сарајеву.

– Обука коју сам прошла дала ми је добар основ за почетак рада са псима, а имала сам прилику да радим и са мачкама и зечевима. Иако немам страх од животиња, и овај посао може да вас доведе у нешто опасније ситуације, као што су уједи и слично, али зато ми је пракса да прије третмана било које животиње, прво проведем мало времена са њом. Када се упознамо све буде лакше  – објаснила је Бабићева.

Иако њен салон још увијек није почео са радом, Бабићева каже да једва чека тренутак када ће, осим паса њених пријатеља и познаника, фризирати и љубимце других суграђана.

– Процес регистрације салона је још увијек у току, а када салон буде отворен, планирано је да пуни третман код паса за које је салон првобитно намијењен подразумијева купање, шишање, уређивање шапа и фризуре по жељи. Трајање третмана диктира сама животиња – казала је Бабићева.

Ова заљубљеница у животиње одлучна је у реализацији своје идеје додавши да у плану има још едукација, обука и надоградње знања, како би свим клијентима пружила најбољу могућу услугу.

Опрема

Специфичност посла уљепшавања животиња огледа се и у професионалној опреми која је неопходна.

– У набавци опреме и инструмената највише сам се ослањала интернет продају и то увозних производа, а машинице, фен и сто сам купила у Њемачкој. Цијена опреме је поприлично висока, почев од тога да фен за кућне љубимце, који је дио есенцијалне апаратуре за рад, кошта око 400 марака. Сто за шишање паса, који је ограђен и има два повоца, те гумирану подлогу је такође јако тешко набавити – истакла је Бабићева.

Related posts

Сутра застоји у
испоруци струје

Derventski List

Деценијама несебично пружају руку помоћи

admin

Прослављени значајни јубилеји образовања у Жеравцу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još