ИЗДВОЈЕНОРС-РЕГИЈА

КУЋЕ ЗА МЛАДЕ БРАЧНЕ ПАРОВЕ И САМОХРАНЕ РОДИТЕЉЕ

Министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић изјавила је данас у Бањалуци да ће Влада Српске реализовати пројекат изградње стамбених објеката за младе брачне парове и самохране родитеље у руралним подручјима, чији је циљ демографска обнова и останак становништва у Српској.

Давидовићева је навела да ће јавни позив, на који ће се моћи пријавити млади брачни парови, бити расписан у октобру и трајаће 30 дана.

– Ријеч је о пројекту чији је циљ демографска обнова и заустављање одлива становништва, а корисници ће бити бирани конкурсном процедуром. Због изражене депопулизације у руралним срединама, предложена мјера приоритетно ће бити реализована у неразвијеним и изразито неразвијеним локалним заједницама – рекла је Давидовићева након сједнице Владе Српске која је усвојила Информацију о потреби улагања у пројекте из ресорне надлежности Министарства породице, омладине и спорта.

Она је нагласила да ће пројектом бити обухваћени млади брачни парови доби до тридесет година који имају једно или планирају рађање другог дјетета, а који располажу или имају у власништву земљиште адекватно за изградњу стамбене јединице.

Давидовићева је навела да су у току разговори са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде које би требало да подржи овај пројекат, односно да субвенцијама буду подржани млади људи који желе да се баве пољопривредом.

http://www.rtrs.tv

Related posts

Дервента – примјер добре праксе бриге о дјеци са интелектуалним сметњама (ВИДЕО)

admin

Почиње хуманитарна акција „С љубављу храбрим срцима“

admin

Једногласно за градску касу од 19.139.000 КМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još