Култура

Књижевност Александре
Мариловић стиже до Русије

Дервентска књижевница Александра Мариловић представљаће Републику Српску у оквиру пројекта „Петербург чита – бирамо најбољег страног писца“, а њена књига „Говорим другим језиком“ наћи ће се на полицама одјељења књижевности на страним језицима библиотеке „Мајаковски“ у Санкт Петербургу.

Пројекат избора најбољег страног писца води Представништво Републике Српске у Русији поводом Међународног дана матерњег језика у Санкт Петербургу, а ријеч је о значајном признању књижевном стваралаштву дервентске књижевнице.

– Есеји из моје књиге „Говорим другим језиком“, који обухватају  најразноврсније теме од арт терапије, преко разноврсних питања језика и обраде књижевних дјела те њихове примјене у стварној животној пракси, захваљујући овом избору биће читани у Санкт Петербургу. Током година биће одржане и видео – конференције и љетња читања на којим ће глумци из петербуршких позоришта читати изабране одломке. Књига ће своје мјесто наћи и на полицама петербуршке библиотеке „Мајаковски“ на одјељењу књижевности на страним језицима библиотеке – казала је Мариловићева додавши да је изузетно срећна што јој је један од њених најдражих бунтовних пјесника Владимир Мајаковски отворио своја врата.

–  Толико тога имамо да кажемо једно другоме. Веома сам срећна што се испред мога труда ограде и живице саме расклапају. Надам се да то никада неће добити погрешан акорд сујете – рекла је Мариловићева.

Сарадња

Захваљујући сарадњи са издавачком кућом „University press“ из Сарајева дјела ове дервентске књижевнице могла би да пронађу пут и до библиотека широм свијета.

Related posts

Изложба „Шибови 2021“ вечерас у Центру за културу

admin

Драмски студио вечерас представља нови комад

admin

Љубавни заплети до суза насмијали публику

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još