EкономијаИЗДВОЈЕНО

„К-УНИ ПЛУС“ ЛИДЕР У БиХ ПО ПРИХОДУ И ИЗВОЗУ

Дервентска фирма „К-уни плус“ лидер је у БиХ по оствареном приходу и извозу у 2018. години у категорији средњих предузећа.

Додјела признања „100 највећих у БиХ“ у сриједу увече у Сарајеву окупила је 450 најистакнутијих људи из привреде БиХ који воде мала, средња и велика предузећа која су рангирана у категоријама по укупном приходу, добити, извозу и инвестицијама готовинског тока.

Признање „100 највећих у БиХ“ у рангирању великих предузећа добили су „Аутоцесте ФБиХ“ за остварену добит у прошлој години од 117,5 милиона КМ, на другом мјесту је компанија „Бинго“ са нето добити од 76,4 милиона КМ, а на трећем мјесту „Телеком Српске“ са 61,7 милиона КМ.

На ранг-листи средњих предузећа по укупном приходу у 2018. години прво мјесто освојио је „К-уни плус“ из Дервента са приходом од 27,4 милиона КМ, а прво мјесто заслужили су и у категорији највећег извозника међу средњим предузећима са укупним извозом од 25,7 милиона КМ.

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ у техничком мандату Мирко Шаровић рекао је да су 100 најбољих компанија, али и све оне које су биле номиноване, носиоци развоја и просперитета цијеле БиХ.

Организатор манифестације су „Пословне новине“ суорганизатор Спољнотрговинска комора БиХ, уз подршку бонитетне агенције „ЛРЦ“ и партнерства са Адико банком и „Евро експрес“ брзом поштом.

http://www.rtrs.tv

 

Related posts

По први пут електронски
упис првачића

Derventski List

БОСТАН „ДРЖИ ЦИЈЕНУ“, КИЛОГРАМ ОД 1,20 КМ

admin

Стотину малишана спремних за
школу опростило се од вртића

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još