Друштво

Лани остварено 4.709 ноћења

У Дервенти је у 2022. години забиљежено 4.709 ноћења што је за око 2.000 више у односу на годину раније, а највише посјетилаца забиљежено у посљедњем кварталу године.

Обајавила је Туристичка организација Дервенте позивајући се на податке Пореске управе и Туристичке организације Републике Српске.

– У току 2022. године у дервентским смјештајним капацитетима забиљежено је 4.709 ноћења, што је значајан скок у односу на 2021. годину када је остварено 2.864 ноћења. До повећања је дошло првенствено због престанка пандемије корона вируса, али и повећања броја и квалитета смјештајних капацитета. Такође, утицај су имал еи манифестације које су одржане лани, и то Бициклистичка трка Београд – Бањалука, турнири у баскету и футсалу, мотокрос такмичење, штрапаријада и друге – навели су из Туристичке организације града додавши да су ови подаци још једна потврда да је туризам био најпогођенија грана за вријеме пандемије.

Према овим статистичким подацима као и прошле године највише ноћења је забиљежено у мотелу „Двор“.

Related posts

Детаљи лични печат фрескописца

admin

Светосавска академија
данас у Центру за културу

Derventski List

Дервенћани били дио кампа
на планини Чврсници

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još