Култура

Лепеза сликарских дјела изложена пред Дервенћане

Центар за културу од вечерас је домаћин изложбе слика Зорана Гојковића, чија дјела Дервенћани могу да погледају до 20. октобра.
Ради се о другој самосталној изложби овог умјетника у Дервенти, те је својеврстан пресјек радова од 2014. године до данас.
– Из сваке године има по нека слика. Има ту и уља и акрила, али и комбинација. Тематски, има доста пејзажа, фигура људи и животиња, али и цвијећа, јер ме тренутно ти мотиви највише привлаче – казао је аутор.
Гојковић се сликарством бави четири деценије, а по струци је машински инжењер. Прву самосталну изложбу својих дјела у Дервенти је имао прије скоро деценију.
Редован је учесник ликовне колоније „Патковача“, али и многих других колонија.
Много техника је примјењивао, од скица и цртежа оловком, до туша, а учећи занат од старијих колега, прешао је на суве боје и пастел. Са временом је комбиновао технике, дуже вријеме је сликао уљем на платну, али посљедњих година преферира акрил на платну и картону.

Related posts

„Мој рат“ сага о вјечној
борби добра и зла

Derventski List

ПОСТАНИТЕ ДИО ФИЛМСКЕ ЕКИПЕ ПРОЈЕКТА „МЕСО“

admin

ИЗ БИБЛИОТЕКЕ 200 КЊИГА ЗА ОСОБЕ У ИЗОЛАЦИЈИ У СТУДЕНТСКОМ ЦЕНТРУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još