Култура

ЛИКОВНА КОЛОНИЈА НА ПАТКОВАЧИ ОД 7. ДО 9. АВГУСТА

Ликовна колонија на Патковачи ,која већ 16 година окупља умјетнике из Републике Српске и иностранства, биће одржана на овом дервентском излетишту 7., 8., и 9. августа.

Отворење ликовне колоније планирано је за петак 7. август у 19 часова у Центру за културу и то излагањем слика насталих на колонији коју организује Независни универзитет Бањалука, међу којима дјела професора и студената овог универзитета, као и дервентског умјетника и организатора колоније на Патковачи Саше Богдана.

– Ове године смо остварили лијепу сарадњу са НУБЛ-ом и њиховом Академијом лијепих умјетности, тако да ће неки од учесника бити професори и студенти ове академије, а очекујемо и три сликарке из Србије – рекао је Богдан додавши да очекују око 15 учесника.

– Ове године нећемо моћи да оправдамо међународни карактер наше колоније због пандемије изазване корона вирусом, а због сигурности отказали смо и радионице за дјецу укључујући и вајарске радионице које су биле планиране. Такође, иако је колонија на отвореном, испоштоваћемо све препоручене мјере превенције – рекао је Богдан.

Подршку овој умјетничкој манифестацији као и сваке године указала је локална управа, као и „Комуналац“, те фирма „Гатарић“ која је донирала одређени број сликарских платана и Туристичка организација која је такође донирала материјал, а гости другог дана колоније биће чланови Српског књижевног клуба „Вихор“.

Related posts

Свједочанство о бесмртности Јесењиновог дјела и лика

admin

„ЉЕТНА АРТ СЦЕНА“ ПОДИГЛА ЗАВЈЕСУ

admin

ИЗАБРАНЕ НАЈБОЉЕ ПЈЕСМЕ О ЉЕПОТАМА ВОДА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još