Култура

Ликовна колонија „Патковача“ почиње вечерас изложбом

Међународна ликовна колонија „Патковача 2022“ која већ 19 година слави љепоте ријеке Укрине, феномена воденог цвијета и абоноса, од 7. до 10. јула окупиће ликовне умјетнике на најпознатијој дервентској плажи, а суграђани ће моћи да уживају и у богатом културном програму у центру града.

Дервентско Удружење ликовних стваралаца „УЛИКС“ са Туристичком организацијом традационалној ликовној колонији ове године улило је дашак свјежине, а у другачијем програму него претходних година моћи ће да уживају све генерације Дервенћана. Идеја водиља и даље је промоција туристичких потенцијала Дервенте, али и ликовног стваралаштва.

Колонија ће бити отворена вечерас самосталном изложбом слика предсједника „УЛИКС“-а Саше Богдана у 19 часова у Центру за културу.

–  Умјетници ће у суботу, 9. јула, имати радни излет, односно ствараће на градском тргу, гдје ће истовремено бити одржан концерт Градског тамбурашког оркестра из Бањалуке – објаснио је Богдан додавши да ће овогодишња колонија обухватити и школу сликања од петка до недјеље од 12 до 16 часова.

– Осим дјеце свих узраста, прилику да покажу своје ликовне вјештине имаће и сви остали суграђани. Као и ранијих година, трудили смо се да „Патковача“ окупи што више умјетника из читаве БиХ, али и из земаља из окружења. До сада имамо око 20 пријављених учесника, професора и умјетника, а вјерујемо да ће се умјетници одазвати и када колонија буде отворена – рекао је Богдан.

Манифестацију је као и ранијих година подржала је Градска управа, Туристичка организација, Центар за културу и други пријатељи колоније.

Related posts

„Терапија“ осликала тему мушко – женских односа

admin

Галерију библиотеке
испунили ученички радови

Derventski List

СУТРА БЕСПЛАТАН УПИС У БИБЛИОТЕКУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još