Култура

Ликовна умјетност обојила „Арт сцену“

Друго вече овоседмичног издања „Љетне арт сцене“ донијело је ликовни панел на којем су своје радове представиле умјетнице Јелена Бардак, Дајана Ћук и Сара Татомир.
Организатори су казали да је циљ изложбе приказивање развојног пута мисли, те да су умјетнице, које су своја дјела понудиле на продају зарад набавке полуконцертног клавира, свака ликовна школа за себе.
– Ликовна пракса Јелене Бардак стимулише сваки ликовни тренутак као веома посебан, док Сара Татомир конструише садржаје од наизглед неповезаних дијелова, а хроматским ефектима тежи ка стварању визуелних утисака Дајана Ћук – казала је једна од организатора и овогодишње „Арт сцене“ књижевница Александра Мариловић.
Дајана Ћук је свој допринос дала и у прошлогодишњем издању „Арт сцене“.
– Ја сам прије свега почаствована што могу да дам свој допринос културној сцени родног града – казала је Ћук те нагласила да ће се дешавањима оваквог типа увијек радо одазвати.
Редовна на сваком издању, од почетка, „Арт сцене“ је Драгана Ерић која је истакла да ни сама није претпостављала шта културно небо Дервенте може да понуди својим суграђанима.
– Ови људ који су се окупили око „Арт сцене“ како организатори тако и учесници су за мене велико откровење и заслужни су што Дервента добија обрисе једног правог града који има да понуди за сваког по нешто – истакла је Ерићева.
Да вече одише културом побринуо се Дамјан Теофиловић свирајући гитару.

Related posts

Концерт музичког
дуа „Brillante“ сутра

Derventski List

ПРЕДСТАВЉЕНА „СИЗИФОВА БОРБА ЗА ПРАВОПИС“

admin

СЕСТРЕ ОРЛАНДО СУВЕРЕНО ПЛОВЕ СВИЈЕТОМ НОТА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još