Култура

„Лија“ нови члан дружине

Дервентски пјесник Милорад Мишо Ђурђевић одлучио је да најмлађе суграђане обрадује са новом сликовницом под називом „Лија“, која се придружила својим претходним другарима „Коки“, „Цуки“, „Гици“, „Жирафи“, „Роди“, „Косу“, „Меди“, „Цврчку“, „Лаву“ и „Лептиру/Мачки/Мишу“, „Зеки“ и „Крокодилу“.

Дар је то поводом предстојећих празника Ђурђевдана и Дана побједе над фашизмом, а аутор стихове пјева о лији која се не сналази у лику људског бајковитог живљења. Сликовница је испричана у форми пјесме, а свјетло дана угледала је у 28. години постојања Српског књижевног клуба „Вихор“, који је издавач ове и свих претходних Ђурђевићевих сликовница.

Ликовне илустрације и овог пута потписује Горана Шаренац, која је вјерно осликала ауторове замисли, а припрему је радио Вјекослав Новаковић. Рецензент је такође познат од претходних издања сликовница, а ради се о Стевки Козић Прерадовић.

Сви који желе да постану власници овог дјела и комплетирају животињску дружину, треба само да се обрате аутору са жељом да им поклони нову сликовиту поучну пјесмопричу.

Related posts

„Мој рат“ сага о вјечној
борби добра и зла

Derventski List

У Школи глуме „крчкају“ се нове представе

admin

Годишњи концерт ученика Музичке школе вечерас

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još