Друштво

Малена балерина снива снове „на врховима прстију“

Одушевљење плесом и префињеним покретима петогодишња Аници Стојичић почела је да исказује веома рано, а од треће године постала је дио Прве балетске школе у Бањалуци.

Ова дјевојчица, иако још није кренула у школу, веома је свестрана, а своја интересовања јасно је исказала родитељима.

– На телевизији сам видјела плесачице и питала сам маму ко су, она је рекла да су балерине. Још раније сам видјела у вртићу плес који изводе и јако ми се свидјело, и питала сам маму да то тренирам, али нисам могла одмах да кренем, почела сам сама да тражим снимке и помало сам се сама подигла на прсте – испричала је Аница која је већ имала четири наступа.

– Наступала сам већ четири пута и баш сам била узбуђена јер сам једва чекала да плешем и да се припремим, јер ми се свиђају костими који су за сваки наступ другачији, као и фризуре. Вољела бих да обућу коју обувамо кад плешемо, могу увијек да носим – казала је ова петогодишњакиња.

Балет је, како каже Аница, оно што највише воли да тренира од широког спектра њених интересовања.

– Од свега што тренирам балет највише волим, јер увијек радимо лијепе покрете и учимо нове и лијепо ми је припремати се за наступ, а када ме неко пита шта тренирам прво кажем балет и урадим шпагу, што често радим и пред наступе – рекла је ова дјевојчица истакавши да јој се свиђа и класична музика која прати овај профињени плес, као и да би вољела да наступа сама, али и у редовима одраслих балерина.

Аница је своју жељу и креативност радо и често показивала члановима породице и пријатељима који су јој вјерна подршка и на наступима, а чиме је подстакла и интересовање других дјевојчица.

– У почетку нисам била убијеђена да она то толико жели, док није сама постигла да стоји на прстима. Онда смо почели да се распитујемо, најближа школа је у Бањалуци, а она је била толико одушевљена и нестрпљива да крене у школу, захваљивала нам се до неба што смо јој то омогућили – истакла је мајка Маја додавши да се нада да ће се ускоро остварити прилика да тренира у свом граду, као и друге дјевојчице које су показале жељу за балетом.

– Једном седмично је возимо у Бањалуку, осим пред наступе, када идемо двапут седмично. Сљедећа степеница је први разред балетске школе, који почиње од септембра и обухвата и теорију, тако да бисмо морали да је водимо трипут седмично, што вјерујем да нећемо моћи да организујемо. Надамо се да ће балет отворити своја врата у нашем граду и дати прилику и другим дјевојчицама, да клешу умијеће „плеса на прстима“ или имају жељу да се тек окушају – казала је Маја Стојичић.

Аница сања да се једног дана представи на позорници као професионална балерина, а ка том циљу, захваљујући упорности и подршци својих најмилијих, корача сигурно „на врховима прстију“.

Хобији

Ова знатижељна петогодишњакиња осим часова балета, тренира и фолклор и тенис, а истиче да жели да се окуша и у каратеу и фудбалу.

Related posts

УЧЕНИЦИ ОДМЈЕРИЛИ ЗНАЊЕ ИЗ ИНФОРМАТИКЕ

admin

Ђаци одушевљено упијали језик и обичаје Јапана

admin

Дјечак Љубиша Пијетловић сам брине о домаћинству

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još