Култура

Малени музичари запјевали и засвирали пред публиком

Полазници Музичке радионице „Соната“ поклонили су вечерас суграђанима концерт поводом Васкрса, а свој други наступ уприличили су у Центру за културу.
Наставница Валентина Шатара која води радионицу истакла је да је ово је први васкршњи концерт младих музичара, те је изразила наду да ће што чешће наступати.
– Ово је други пут да организујемо концерт, јер су полазници претходно и премијерно имали свој први наступ пред Божић. Радионица броји око 40 дјеце из Дервенте и Брода и надам се да ће ускоро бити више наступа и различитих повода – рекла је Шатара.
Групе из Брода и Дервенте представиле су се пјесмама које су само дио активности које реализују на часовима, а један дио малишана има индивидуалне часове клавира, па су се представили различитим композицијама.
– Имамо око 20 дјеце да пјевају, а исто толико их и свира, али нажалост вечерас нисмо комплетни, јер неколико полазника није могло да учествује због водених оспица – додала је Шатара.
Осим најмлађих музичара, наступила је и ученица музичке школе Теодора Зарић, као гошћа на концерту.

Related posts

ЕВИТА ВЕЧЕРАС ПРЕДСТАВЉА НОВУ КЊИГУ

admin

Свечана академија окупила награђене пјеснике

admin

Промоција књиге
о Светој Гори вечерас

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još