ИЗДВОЈЕНОКултура

МАЛЕНИ МУЗИЧАРИ ПОКАЗАЛИ ШТА ЗНАЈУ

У препуној сали Центра за културу вечерас је одржан традиционални полугодишњи концерт Одјељења за основно музичко образовање Основне школе „Никола Тесла“, на којем се кроз 25 тачака представило око 40 ученика.

Професорица музике Милијана Жунић казала је да су на концерту наступили вредни ђаци.
-Публици су се вечерас представили наши припремци са двије пјесмице, хор музичке школе, оркестар хармоника, као и ученици који су свирали на клавиру, хармоници и гитари. Оркестар не организујемо сваке године, тако да је овај полугодишњи концерт управо по томе посебан. У другом полугодишту наше ђаке очекују такмичења, која се показати колико су напредовали током године – рекла је Жунићева.
Концерту је присуствовао и директор школе Лјубиша Ђурић, који је похвалио труд и рад ученика, као и ангажман наставника у музичкој школи.
Ученица петог разреда дервентске музичке школе Милица Ћудић вечерас је наступила у оркестру хармоника.
-С обзиром да је ово мој први наступ у оркестру, веома сам узбуђена и чак сам имала и позитивну трему. Хармонику сам непланирано почела да свирам, али сам касније завољела тај инструмент. Приликом уписа није било слободног мјеста за инструмент који сам јако жељела да свирам, па је идеја била да упишем хармонику и да се касније премјестим. Међутим, имам одличног наставника, завољела сам хармонику и не желим да то промијеним – истакла је Ћудићева.

Related posts

КРОЗ СТАРЕ СТВАРИ ОСЛУШКУЈЕ ДАМАР ПРОШЛИХ ВРЕМЕНА

admin

Нове награде за ученице Музичке школе

admin

Донесена нова наредба о регулисању рада током празника

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još