ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Малишани из „Трола“ били гости Градске управе

Обиљежавање „Дјечије недјеље“ почело је данас посјетом малишана из вртића „Трол“ Градској управи, гдје их је угостио градоначелник Милорад Симић, а заједничким снагама подигнута је застава на јарбол испред локалне управе.

„Дјечија недјеља“, која се обиљежава прве седмице у октобру, посвећена је подизању свијести о дјечијим правима и развијању хуманости, биће испуњена бројним активностима у које су, осим „троловаца“ и њихових васпитача, укључени и родитељи, баке и деке.

Директорица „Трола“ Гордана Симић казала је да се „Дјечија недјеља“ ове године обиљежава под паролом „Заједно можемо све“.

– Фокусирали смо се на дјецу без родитељског старања и на дјецу која су у одређеном сегменту угрожена. У то име, првог дана обиљежавања „Дјечије недјеље“ извели смо дио малишана у град, а исто планирамо и до краја седмице кроз разне активности, у које ћемо укључити и осталу дјецу – рекла је Симићева додајући да је за сутра планирана радионица испред Градске управе, гдје ће дјеца правити лутке, а најљепша од њих биће, уз новац који ће бити прикупљен од прилога родитеља, послати у Дом за дјецу без родитељског старања „Рада Врањешевић“ у Бањалуци.

– Четвртак је резервисан за спорт, док у петак планирамо продајни базар, такође, испред Градске управе, гдје ће малишани продавати колаче и разне друге предмете које су припремали током читаве године – додала је Симићева захваливши се Градској управи и градоначелнику на подршци активностима ове предшколске установе у циљу побољшања квалитета васпитања и образовања дјеце.

Градоначелник Милорад Симић је истакао да је „Дјечија недјеља“ радост за све суграђане и да брижности према намјлађој популацији никада није довољно.

– Ми смо задовољни ситуацијом у вртићу „Трол“, али и послије проширења капацитета за више од 100 мјеста, поново нам се појавио хендикеп са недостатком мјеста, али и то планирамо да ријешимо већ идуће године. Наша обавеза је и да пружимо шансу за социјализацију и дјеци родитеља који нису запослени – казао је Симић истакавши да је у плану и изградња игралишта у дворишту дограђеног дијела вртића.

Посјета Градској управи била је веома занимљива малишанима, који су уживали у гостопримству, а Павле и Лазар казали су да им је било веома интересантно дружење са градоначелником.

– Лијепо смо се забавили – казала је Катарина а Дуња је додала да је од свега најљепша била шетња са градом у пратњи полицајаца.

„Троловци“ су уз помоћ тета из вртића за сваког запосленог у Градској управи припремили поклоне, а плато испред зграде исцртали су својом маштом.

Related posts

Забрањен увоз краставаца из Албаније

admin

УРЕЂЕНА ГРОБЉА И ШИРЕЊЕ ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ ПРИОРИТЕТИ

admin

УПУТСТВО ЗА ГЛАСАЊЕ ЗА ПОЗИТИВНЕ НА КОВИД – 19 И ОСОБЕ У ИЗОЛАЦИЈИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još