ИЗДВОЈЕНОКултура

Малишани се одлично снашли у свијету музике

Бројна публика вечерас је у Центру за културу бодрила полазнике музичке радионице „Соната“ на њиховом првом концерту, а малишани од четири до осам година показали су да се итекако добро сналазе у свијету музике.
На концерту су се представили малишани из Дервенте и Брода, њих 20, који су наступили као хор пјевајући дјечије пјесмице, док је чак десет малишана наступило самостално.
Уна Јовичић, Ђорђе Ристић, Милица Бијелић, Leon и Lucas Schumacher, Екатарина Пекез, Уна Панић, Филип Грабовац, Јелисеј Галицкиј, Габријел Жарић, Наталија Ђукић, Маријана Јочић и Сара Дубајић публици су сервирали мноштво музичких посластица, од успаванке, па до дјела класичне музике
Професорица музике Валентина Шатара и идејни творац музичке радионице казала је да је првобитна идеја била да малишани имају наступ само за родитеље, али да је због великог интересовања наступ претворен у концерт.
– За малишане ово је био први јавни наступ и једва су дочекали да покажу шта знају и на чему су то тако предано, али са уживањем радили – казала је она додавши да су малишани и водили програм, а како већина још увијек не зна да чита, сав програм су учили напамет.

Концерт је затворио наступ Маје Орландо, талентоване младе музичарке.

Related posts

ФИЛМ О ПРОБОЈУ КОРИДОРА – ЗАПИС О НАЈСЛАВНИЈОЈ БИЦИ ВРС

admin

У току пријаве за припремни програм и ЦИВИТАС-ове радионице

admin

Вртић „Трол“ уписује 30 нових малишана

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još